En samling utkast

Skriva dagbok, det längtar jag. Stora ord och små, långa korta röda blå. Jag ska köpa mig en vacker dagbok iklädd sammet. Kanter med guldfärg på varje enskilt blad. I två veckor ska jag skriva det finaste jag kan, med vässad blyerts satt uti min hand. En samling utkast och tankar, en bok för mina ord. I två veckor ska jag längta till min älsklingsskrivbok och skriva skriva skriva så mycket jag förmår.
Men sedan lär jag glömma att skriva någon dag, sedan två, sedan tre. Det dåliga samvetet ska ropa: håll ut håll ut håll ut. För det vore något visst och alldeles särskilt bra att ha

uthållighet, ihärdighet, evighetsdriv.

Jag ska köpa mig en dagbok att skriva i. En sådan där vacker av gammaldags sort. I två veckor ska jag dra fingret mot det lena omslaget. En samling utkast och tankar, en bok för mina ord. Men med tiden ska den säkerligen glömmas bort.

I en flyttstädning långt från nu syns en vacker dagbok av gammaldags sort med guldkanter på varje enskilt blad dyka upp. Med ord inuti, stora små långa korta röda blå. Jag undrar vad jag tänker då? Jag undrar om jag sparar den då? En samling utkast och tankar, en bok med mina ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s