Hela min värld

Det är alldeles tyst i området, studsmattorna ligger öde på de små tomtplättarna häromkring. Alla barnfamiljer har åkt iväg på påsklov i fullpackade bilar till lånade sommarstugor och släktingar på landet.

Inget studs, inget spring och inga grälande föräldrar eller skrattande barn.
De har alla tagit med sig det nödvändigaste, satt sig i sina bilar och rest iväg ett tag.

Jag är kvar och det påminner mig om sommaren.

Sommaren som slår ut och drar med sig människor på äventyr och semestrar. Grannfamiljer som packar sina bilar överfulla och köar på Ölandsbron eller äter på Max i Vansbro eller vad de nu gör.

Jag blir kvar här för det är nu förortslivet är som bäst.

Grannarnas inre river och längtar efter att komma iväg och jag tänker ska ni inte åka snart. Ta med era telningar och tonåringar för jag vill se skatungarna våga sig fram och leka i hundarnas vattenskål och jag vill springa ut i regnet i bara underkläder för att slita med mig tvätten som torkat ute på vindan och snabbt snabbt springa in igen.

Jag vill tassa runt i skogen och stirra på en ekorre som springer upp och ner och tjattrar på mig att dra vidare. Då kan jag ta en promenad ner till centrum utan att knappt möta nån.

Jag kan sitta på balkongen om kvällen och lyssna på repeat från någon tonårsfest långt bort. Hundarna blir lite nyfikna och skäller ett par skall. Men vad gör det när inga grannbarn sover här bredvid, de ligger i en sovsäck i Norrland eller i en stuga på Böda camping eller vart de nu är.

Jag kan somna med balkongdörren öppen och bli väckt först fram på dagen av mig själv. Inga bandyklubbor som drar eller dåligt pumpade bollar som slår.

Jag kan lyssna på ljuva livet, jag kan analysera en solnedgång som om den bestod av allt. Jag kan låtsas att jag har all tid i världen, låtsas att jag är 25 och att det här, det här
är hela min värld.

2 reaktioner till “Hela min värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s