Lilla Guppy

Han är en liten guppy, eldsprakande vacker och fenor av guld. Snabbast av sin sort och klok som en bok. Mild och följsam i sitt sätt, vaken och alert.

Lilla guppy, du är snäll, fin och len. Du lyssnar, hör och ser.
Lilla guppy, du arbetar, sliter och gör. Du är bra, smart och faktiskt utbildad ingenjör.

Guppy kommer hem från jobbet, med ögon som spränger av tårar som vill ut. Han tiger när han vill tala, kniper när han vill rasa.

Hajar äter guppys, det är deras sätt. Hajar är oftast bara fiskar, bättre på att hävda sin rätt. Hajar är oftast bara fiskar, sämre på att veta vad som är rätt.

På morgonmötet i ett gråmålat mötesrum med vinröda stolar. Där sitter hajar på rad med spretande fenor och glappande käftar. Lilla guppy är fast i ett shark-tank och önskar sig bort. Tårarna spränger, andningen flämtar. Han tar till orda men ingen hör.

Lilla guppy reser sig då upp. I ett gråmålat mötesrum med vinröda stolar tar han ett uppiggande andetag, gör sig så lång han kan.

Och säger
”Hej då hajar, nu drar guppy”

Slokande fenor och gapande käftar när guppy reser sig och går. Men inuti guppy bubblar det av skratt. För han vet. Allt skall fallera och deras dagordning rasera. Nu måste hajarna spänna sina egna hjärnsenor och de lär inom kort knapra på sina egna fenor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s